Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT
  

Sinds 1998 speelt een groep bowlers met een verstandelijke of ASS* gerelateerde beperking in Tilburg hun eigen competitie. Dit doen zij op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur en op de zaterdagmiddag van 12:00 tot 13:00 uur.

Door diverse omstandigheden (o.a. corona) zijn wij voor deze groep van in totaal 38 spelers op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis of als invaller willen helpen om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken.

* De term ASS wordt nog niet zo lang gebruikt. Eerder hadden we het over autisme en dachten we dat er allerlei verschillende soorten autisme waren. Maar onderzoek leverde daar niet genoeg bewijs voor. Je kunt namelijk heel veel kenmerken van de ene stoornis hebben, maar ook iets van de andere. De naam autismespectrumstoornis wordt daarom nu gebruikt voor iedereen met een vorm van autisme.

 

Wie zoeken wij?

De competitie voor spelers met een verstandelijke- of ASS gerelateerde beperking wordt sinds 1998 georganiseerd en het is uiteraard de bedoeling dat dit nog lang zo zal blijven. Om voortzetting en groei mogelijk te maken is het belangrijk om het team van vrijwilligers te versterken.

  • Organisatie: Om het G-bowlen ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren zoeken wij ook hulp bij de organisatie: Kees Hennen doet de organisatie nu 23 jaar maar om te zorgen dat dit ook in de toekomst door kan gaan willen we dit geheel of gedeeltelijk overdragen. Lijkt dit iets wat jij zou willen doen dan zou dat bijzonder welkom zijn.
  • Begeleiders: Voor de zaterdag zijn wij in eerste instantie voor de korte termijn op zoek naar begeleiders, maar als je het leuk vind om te doen… Je moet minstens 1x in de 2 á 3 weken aanwezig kunnen/willen zijn.
  • Stagiaires: Studenten die werkzaam willen zijn bij mensen met een verstandelijke of ASS gerelateerde beperking en een stage zoeken waar aangepast sporten bij aansluit.
  • Baancommissaris: Vind jij een regelmatige betrokkenheid teveel maar ben je wel bereid te helpen tijdens het clubkampioenschap of een (huis-)toernooi dan komen wij ook graag met je in contact.
  • Trainer(s): Bowlers die capabel zijn om een aantal trainingen per jaar te verzorgen. Uiteraard moet je hiervoor zelf weten waar je het over hebt, maar vooral moet je het aan de doelgroep kunnen overbrengen.

Meer over deze werkzaamheden kun je vinden op onze website. Meer weten over deze groep? Kijk dan eens op onze website of op facebook.

Uiteraard kun je voor meer vragen tijdens de competities op vrijdag en zaterdag langskomen of via email ().