Afdrukken
Categorie: Bowlingnieuws
Hits: 1910

Sinds 1998 speelt een groep bowlers met een verstandelijke of ASS* gerelateerde beperking in Tilburg hun eigen competitie. Dit doen zij op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur en op de zaterdagmiddag van 12:00 tot 13:00 uur.

Door diverse omstandigheden (o.a. corona) zijn wij voor deze groep van in totaal 38 spelers op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis of als invaller willen helpen om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken.

* De term ASS wordt nog niet zo lang gebruikt. Eerder hadden we het over autisme en dachten we dat er allerlei verschillende soorten autisme waren. Maar onderzoek leverde daar niet genoeg bewijs voor. Je kunt namelijk heel veel kenmerken van de ene stoornis hebben, maar ook iets van de andere. De naam autismespectrumstoornis wordt daarom nu gebruikt voor iedereen met een vorm van autisme.

 

Wie zoeken wij?

De competitie voor spelers met een verstandelijke- of ASS gerelateerde beperking wordt sinds 1998 georganiseerd en het is uiteraard de bedoeling dat dit nog lang zo zal blijven. Om voortzetting en groei mogelijk te maken is het belangrijk om het team van vrijwilligers te versterken.

Meer over deze werkzaamheden kun je vinden op onze website. Meer weten over deze groep? Kijk dan eens op onze website of op facebook.

Uiteraard kun je voor meer vragen tijdens de competities op vrijdag en zaterdag langskomen of via email ().