Afdrukken
Categorie: Huisleagues
Hits: 296

Op donderdag 8 september aanstaande gaat de donderdagleague weer van start. Dankzij een zeer late afmelding van team Pin Action, komen we op een (even) aantal van 18 teams. De eerste periode wordt gespeeld op het oliepatroon Gateway Arch, met dit oliepatroon heeft u al kunnen kennismaken tijdens het openingstoernooi.

Aanvang League

De donderdagleague start om 20.00 uur. Dit betekent dat u uiterlijk 19.45 uur aanwezig dient te zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen met ingooien. U kunt tot 19.45 uur uw team aanmelden bij het aanwezige leaguebestuur (zie ook financiën).

Bye (6-sept: niet meer van toepassing)

Omdat we met een oneven aantal teams beginnen zal er steeds één team tegen een zgn. 'BYE' spelen, dat team speelt automatisch op banenpaar 19 & 20 en heeft voor die speelronde geen tegenstander. Om punten te kunnen halen, zowel voor het team als individueel, moet u minimaal de score halen van uw gemiddelde -20 pins. Dus als uw leaguegemiddelde 168 is dient u minimaal 148 te gooien. En als uw teamgemiddelde 530 is zal de teamscore minimaal 510 moeten zijn om een punt te halen.

Financiën

Met ingang van dit seizoen is het niet meer mogelijk om contant te betalen. Bij binnenkomst in de bowling kunt u de volledige baanhuur (€ 42,00) pinnen aan de counter. U ontvangt dan een pinbonnetje dat u tot 19.45 uur kunt inleveren bij het leaguebestuur. Individuele betalingen worden niet meer geaccepteerd, u dient dat onderling te regelen met uw team.
U krijgt dan ook het bekende Scanfie-bonnetje waarmee u uw drankjes kunt bestellen.

Een andere methode is om het hele seizoen vooruit te betalen, een aantal teams maakt hier al gebruik van. Informeer bij het bestuur naar de mogelijkheden en voordelen.

Baanschema en Teams

Op de website vindt u het speelschema en een overzicht van de teams. Controleer dit goed! Klopt er iets niet in uw teamsamenstelling dan kunt u dit tot 24 uur voor aanvang van de eerste speelronde per e-mail doorgeven aan het (league)bestuur. Komt u vijf minuten voor aanvang van de league dan heeft u pech.

Vanaf speelronde 1 kunnen wijzigingen, extra spelers en reserves worden doorgegeven op de speelavond zelf, deze wijzigingen gaan dan de speelronde erna in. Ook hier geldt: komt u vijf minuten voor aanvang van de league dan heeft u pech!

Meespelen bij een ander team is niet meer toegestaan. Het afgelopen seizoen is het weer regelmatig voorgekomen dat spelers bij een ander team meespeelden, en heeft dit zelfs invloed gehad op de eindstand. Om deze reden is het bij een ander team meespelen dus niet meer mogelijk.

Team niet compleet

Als een team verwacht een speelronde niet compleet te zijn, is er altijd de mogelijkheid te wedstrijd vooruit te spelen na overleg met het (league)bestuur. U speelt dan op eigen gelegenheid uw games op een andere dag. De scores worden dan gewoon verwerkt tijdens de speelronde. U dient zelf afspraken te maken met het bowlinghuis om banen te reserveren, en eventuele extra kosten zijn voor eigen rekening.