Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

Het wekelijkse ritueel op de donderdagavond. Ruim voor de eerste bowlers arriveren zit Frits al klaar met z'n administratie. De scoreformulieren liggen op de baan, we zijn er klaar voor!

De eerste bowlers komen binnen, lopen naar de banen om te kijken waar ze moeten spelen. Sommigen gaan naar Frits, vragen op welke baan ze moeten zijn. Op de vraag in welk team ze spelen volgt een stilte... Sommige spelers komen de baanhuur afrekenen. Iedere week dezelfde vraag: "Hoeveel is het?". Sommigen willen per persoon betalen, maar daar doet Frits niet meer aan. En als er per team wordt afgerekend komt er steevast een briefje van 50 of twee van 20 en één van vijf tevoorschijn.

Sinds 25 september is de 1,5 meterregel vervallen, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Iedereen vanaf 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs (CTB) bij zich hebben om toegang te krijgen tot Dolfijn.

Zoals eerder verkondigd is het invoeren van het coronatoegangsbewijs voor de bowlingvereniging geen versoepeling, maar een forse achteruitgang. Dit blijkt ook het uit het feit dat 1 team van de donderdag trioleague zich heeft afgemeld. Het bestuur betreurt het besluit van het desbetreffende team om niet meer deel te nemen aan de competitie, maar respecteert het wel.

Dit betekent dat we vanaf nu met 18 teams verder gaan. Het competitieschema is hierop aangepast. Klik hier voor het laatste overzicht, de baanindeling zoals vermeld op het tabblad 'stand' klopt dus niet en deze zal na de speeldag van a.s. donderdag worden bijgewerkt.

De start van de competities nadert, eindelijk mogen we weer aan de bak! Op donderdag 9 september is het zo ver, dan start om 20:00 uur de eerste league van het seizoen 2021-22.

Het speelschema staat inmiddels online, standenlijsten en dergelijke worden bijgewerkt na de eerste speeldag. Tijdens de donderdagleague is het weer mogelijk om brackets te spelen, deelname is één euro per bracket met een maximum van vijf. Voor de brackets tellen de eerste drie games van de avond zodat we gelijk na afloop de uitslagen klaar hebben. Meer info over de brackets op het tabblad 'brackets' van de donderdagleague.

Speelschema

Brackets

Vanaf donderdag 10 juni wordt er een zomerleague georganiseerd door Bowling Vereniging Tilburg.

De aanvang van deze league is om 20.00 uur, aanmelden kan vanaf 19.30 uur in de bowling bij Joost Straathof. Er worden per avond 4 games gespeeld en de kosten zijn € 10,00 per persoon per avond. Er zijn 8 banen beschikbaar voor de zomerleague met maximaal 4 personen per baan. Vooraf reserveren is wenselijk en u dient zich te houden aan de geldende corona maatregelen.

Er zijn in totaal 12 speeldagen en er wordt gespeeld op leuke, uitdagende baancondities. De laatste speeldag is op donderdag 26 augustus.

Reserveren

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen zijn onze reguliere huisleagues tijdelijk niet mogelijk. Ook is er voor het bowlingcentrum een maximaal aantal bezoekers vastgesteld. Maar wij begrijpen dat u ook in deze tijden graag op competitief niveau een wedstrijd wil spelen. Vandaar dat wij in samenwerking met Dolfijn | the plays to be naar een oplossing hebben gezocht.

Op 11 oktober zijn wij gestart met een Singles-huisleague, waarbij u op zondagochtend 5 games speelt, afhankelijk van het aantal deelnemers speelt u met maximaal drie spelers op een banenpaar. Er is steeds één serie met plek voor maximaal 30 deelnemers (incl. jeugdspelers). De aanvang van de serie is om 10 uur, na afloop wordt u verzocht om direct naar huis te gaan zodat de activiteiten van Dolfijn weer kunnen worden verhuurd aan een nieuwe groep van 30 personen.

Tijdens de Singles-huiseague hebben alleen spelers toegang tot het bowlingcentrum. Ouders, supporters, coaches, vrienden, familie en andere aanhang kunnen de wedstrijden thuis volgen via Lanetalk.

Het is de bedoeling om voorlopig op deze manier competitie te spelen, totdat wij onze Trio-huisleagues weer op een veilige wijze kunnen hervatten als de maatregelen worden aangepast.

Subcategorieën