Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT
  

Vanaf donderdag 10 juni wordt er een zomerleague georganiseerd door Bowling Vereniging Tilburg.

De aanvang van deze league is om 20.00 uur, aanmelden kan vanaf 19.30 uur in de bowling bij Joost Straathof. Er worden per avond 4 games gespeeld en de kosten zijn € 10,00 per persoon per avond. Er zijn 8 banen beschikbaar voor de zomerleague met maximaal 4 personen per baan. Vooraf reserveren is wenselijk en u dient zich te houden aan de geldende corona maatregelen.

Er zijn in totaal 12 speeldagen en er wordt gespeeld op leuke, uitdagende baancondities. De laatste speeldag is op donderdag 26 augustus.

Reserveren

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen zijn onze reguliere huisleagues tijdelijk niet mogelijk. Ook is er voor het bowlingcentrum een maximaal aantal bezoekers vastgesteld. Maar wij begrijpen dat u ook in deze tijden graag op competitief niveau een wedstrijd wil spelen. Vandaar dat wij in samenwerking met Dolfijn | the plays to be naar een oplossing hebben gezocht.

Op 11 oktober zijn wij gestart met een Singles-huisleague, waarbij u op zondagochtend 5 games speelt, afhankelijk van het aantal deelnemers speelt u met maximaal drie spelers op een banenpaar. Er is steeds één serie met plek voor maximaal 30 deelnemers (incl. jeugdspelers). De aanvang van de serie is om 10 uur, na afloop wordt u verzocht om direct naar huis te gaan zodat de activiteiten van Dolfijn weer kunnen worden verhuurd aan een nieuwe groep van 30 personen.

Tijdens de Singles-huiseague hebben alleen spelers toegang tot het bowlingcentrum. Ouders, supporters, coaches, vrienden, familie en andere aanhang kunnen de wedstrijden thuis volgen via Lanetalk.

Het is de bedoeling om voorlopig op deze manier competitie te spelen, totdat wij onze Trio-huisleagues weer op een veilige wijze kunnen hervatten als de maatregelen worden aangepast.

Lees Meer

Nu de huisleagues weer zijn begonnen willen we u nog even wijzen op de volgende punten:

 • Het tijdens het bowlen gebruikelijke doorgeven van spares, strikes en ander lichamelijk contact is i.v.m. de Corona-maatregelen tijdelijk niet toegestaan.
 • Gelieve de volledige baanhuur per team uiterlijk 10 minuten voor aanvang gepast te voldoen bij het wedtrijdsecretariaat. Voor de dinsdag is dat 42 euro, voor de donderdag is het 31,50 euro. U heeft steeds een week de tijd om voldoende muntjes te verzamelen om gepast te betalen, als dit te veel werk is dan kunt u met het bestuur afspraken maken om voor het hele seizoen vooruit te betalen.
 • Volgens de huisregels van Dolfijn is het niet toegestaan om tijdens de league zelf meegebrachte etens- en/of drinkwaren te nuttigen. Het lijkt vanzelfsprekend maar helaas zijn er nog enkele spelers voor wie dit niet duidelijk is. Je neemt tenslotte ook niet je eigen wijn mee naar een restaurant.
 • Het wordt op zeer prijs gesteld als de spelers van een team in dezelfde (bowling)shirts spelen. We beoefenen een sport en dat willen we uitstralen. Bowlingshirts zijn sinds kort te bestellen via Dolfijn Proshop, maar een gewoon poloshirt kan natuurlijk ook.

Deelnemers aan de donderdagleague kunnen dit seizoen weer 'brackets' spelen.

Kort uitgelegd: Een bracket is een poule van 8 spelers die door de computer wordt geloot. Er zijn dus 4 koppels die tegen elkaar spelen in ronde 1 met hun score uit game 1, de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Deze koppels hoeven dus niet op hetzelfde banenpaar te spelen, er wordt willekeurig geloot met alle deelnemende spelers.

In game 2 zijn er dus nog twee koppels in iedere poule die tegen elkaar spelen, de winnaars van ieder koppel spelen in game 3 tegen elkaar voor plek 1 en 2. Er wordt gespeeld met handicap en een speler kan aan maximaal 5 brackets deelnemen. De computer probeert bij de loting er voor te zorgen dat men niet steeds dezelfde tegenstander treft, daardoor geeft het spelen van meer brackets meer kansen op winst.

We gaan dit seizoen ook enkele keren 'reverse-brackets' spelen, daarbij is de score van game 3 de score in de eerste ronde van de brackets en de score van game 1 de score voor de laatste ronde.

Inschrijven kan voor aanvang van de league bij Luc Jansen. Per bracket betaalt u 1 euro (maximaal 5 brackets), graag gepast betalen!
Is het nog niet helemaal duidelijk; we leggen het graag nog een keertje uit!

Uitslagen Brackets

spelregelsBowling Vereniging Tilburg zorgt voor een verantwoorde wijze voor het veilig beoefenen en beleven van de bowlingsport. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van iedere deelnemende bowler, vrijwilliger en Dolfijn medewerker voorop.
 
Samen bowlen, betekent ook samen de spelregels naleven! In het kort gelden de volgende spelregels voor iedereen:
 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens het bowlen klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen
 • vermijd drukte
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek bowlingcentrum
 • schud geen handen (dus ook geen ‘high five’ of ‘low five’)
 • houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het bowlen)
 • houd zoveel mogelijk afstand in de spelersruimte, als je niet aan de beurt bent ga je zitten (bij voorkeur vaste zitplaats)
 • supporters, toeschouwers en reservespelers mogen zich NIET in de spelersruimte bevinden
 • houd je aan de veiligheid- en hygiëneregels regels van het bowlingcentrum

Subcategorieën