Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

Het kabinet heeft woensdagavond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de bowlingsport houdt dat vooralsnog in, dat als het virus onder controle blijft, per 1 september een volgende stap wordt gezet. Alle binnensporten, waaronder de bowlingsport, zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden.

Deze opnieuw verruimde openstelling is goed voor Nederland, maar niet goed vanuit een bowlerperspectief (laat staan de bowling exploitant en personeel). We willen heel graag het geluid van de vallende pins horen, maar het lijkt dat we nog even geduld moeten opbrengen.

Ongekende uitdagingen
De bowlingsport staat voor ongekende uitdagingen. Er wordt door het bestuur hard gewerkt aan de uitvoering van het opstartplan - het organiseren van een bowlingleague - in de wetenschap natuurlijk dat we nog lang niet van dit ellendige virus af zijn. Dat vereist veel creativiteit, solidariteit, aanpassingsvermogen en vooral ook geduld. De gezondheid gaat immers voor alles.

Mocht de Nederlandse maatregelen m.b.t de bowlingsport verder en of eerder worden versoepeld, dan informeren wij u hier spoedig over.

Als u vragen heeft schroom dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden.

024 Tilburg

We leven momenteel in woelige tijden waarbij wij als bestuur als eerste aan de gezondheid denken van onze leden, wij hopen dat het goed met jullie en je familie gaat. Wij willen jullie graag verder informeren over hoe wij nu verder gaan.

Zoals jullie hebben gelezen op onze website en op facebook hebben wij de competitie stop gezet. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de NBF. Wij realiseren ons dat dit een flinke impact heeft op onze leden, maar jullie gezondheid staat voorop. Als bestuur zullen we de stand van zowel de dinsdag- als de donderdagavondleague aanhouden als definitieve uitslag. Aangezien we momenteel minder gebowld hebben is het bestuur aan het onderzoeken hoe we onze leden hiervoor kunnen compenseren. We denken momenteel aan het verlengen en/of vervroegen van de zomerleague en een slot/begin toernooi. Als wij hierover meer informatie hebben zullen wij jullie informeren volgens de normale wegen.

Op een persconferentie maakte premier Mark Rutte bekend dat het verbod op ‘samenkomsten’ en ‘evenementen’ wordt verlengd tot 1 juni 2020. Het bestuur heeft daarop besloten dat de huisleagues als gevolg van het coronavirus per direct worden gestopt.

Eerder verbood het kabinet samenkomsten tot 6 april. Daaronder viel ook de sluiting van horeca (waaronder Dolfijn ‘the plays to be’) en sportclubs. Met de verlenging van de sluiting is er voor de BVT geen andere optie dan het huidige seizoen onafgemaakt te eindigen.

Volgens bestuurslid Wedstrijdzaken Wesley Selier zijn de Tilburgse competitie spelers niet blij. "Het is een enorme teleurstelling dat het seizoen niet afgemaakt kan worden, maar het besef is er dat er weinig keus is. Er zijn belangrijkere dingen nu."

Inschrijving deelname huisleagues 2020-2021 geopend!
Het bestuur kijkt met een voorzichtige blik naar de toekomst en hoopt in ieder geval een Zomerleague te kunnen gaan organiseren. De inschrijving voor deelname huisleagues 2020-2021 is in ieder geval open gezet. Klik hier voor het inschrijfformulier. We hopen u weer allen in goede gezondheid en met veel enthousiasme te mogen ontvangen.

corona blog

In dit BVT blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws rondom het coronavirus.

[Update 02-04-2020 14:00] NBF: Nationale Leagues per direct gestopt
De NBF heeft bekend gemaakt dat de Nationale Leagues en Regionale Leagues per direct worden gestopt, de resterende speeldagen worden niet meer ingehaald. De standen blijven zoals ze nu zijn maar er worden geen kampioenen aangewezen. Er vinden ook geen promoties of degradaties plaats. Teams die speelkosten vooruit hebben betaald kunnen een restitutie aanvragen. Zij hebben hierover bericht ontvangen.

[Update 26-03-2020 15:02] Nieuwe data EK Jeugd 2020 bekend
Het organisatiecomité van het EK jeugd 2020 heeft verschillende opties geëvalueerd in samenwerking met alle EK-partners. Het EK Jeugd zal nu plaatsvinden van 9 tot 17 oktober 2020 te Tilburg (Dolfijn en Koepelhal). Klik hier voor meer informatie.

[Update 26-03-2020 11:15] Bestuursupdate
Het bestuur heeft een crisisberaad gehad en heeft o.a. besproken met wat de nieuwe maatregelen voor de bowlingsport betekent. Feit is dat de BVT de competitie definitief heeft afgelast. Mocht de vereniging de vrijbrief krijgen om toch eerder dan 1 juni de bowlingsport te kunnen beoefenen, dan zal er vervroegd een zomerleague worden opgestart. Klik hier voor meer informatie.

[Update 24-03-2020 13:01] BVT Hemelvaart jeugdtoernooi afgelast
Het Tilburgse 'junior Schietspoel' toernooi is helaas ook afgelast. Klik hier voor meer informatie.