Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet heeft hierin aangekondigd dat er diverse versoepelingen doorgevoerd worden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking op de (bowling)sport. We mogen weer bowlen en dat doen we ook!

Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.

Dit seizoen begon vol optimisme. We dachten dat we dit jaar - mede door vaccinaties - de coronacrisis achter ons konden laten. Niks is minder waar. Een jaar na de vorige volledige lockdown moet ons land er weer aan geloven: alles dicht, behalve essentiële sectoren. Het wordt een lange periode zonder bowlen, in ieder geval tot en met 14 januari 2022.

Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor warmte en bezinning met familie & vrienden, voor zover dat in deze coronatijd mogelijk is. Als bestuur willen wij alle leden en vrijwilligers graag bedanken voor jullie inzet en bowlingplezier.

Prettige feestdagen en een voorspoedig 2022.

De persconferentie van vrijdagavond 26 november bracht Nederland helaas weer nieuwe coronamaatregelen. De besmettingscijfers zijn dusdanig dat deze nieuwe maatregelen een kentering moeten brengen, aldus het demissionair kabinet. Deze nieuwe maatregelen gelden vanaf zondag 28 november om 5.00 uur tot in ieder geval zaterdag 18 december, en raken ook de bowlingsport.

Wederom wordt een gat geslagen in het verenigingsleven. Voor de BVT betekent dit dat we tot in ieder geval zaterdag 18 december niet kunnen bowlen in verenigingsverband. Wil je op eigen gelegenheid bowlen? Dat kan gelukkig nog. Wat de komende periode niet kan is gebruik maken van de vrije training op zaterdagmiddag. Dit komt tot nader order te vervallen i.v.m. Dolfijn deze banen verhuurt aan recreanten. Op deze manier kan Dolfijn de financiële schade iets beperken.

We zien helaas dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer toeneemt. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat leden zich aan de maatregelen houden.

Het bestuur adviseert alle leden om onderstaande spelregels op te volgen. Deze zijn met name gebaseerd op de landelijk geldende maatregelen om verantwoord te bowlen:

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het demissionair kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Inmiddels is duidelijk dat een deel van de coronamaatregelen niet voor de verenigingsactiviteiten van Bowling Vereniging Tilburg geldt.

Voor horeca-sporten (waaronder bowlen) geldt dat de hoofdfunctie van de accommodatie bepaalt welke openingstijden gelden voor de sportbeoefening. Dolfijn - the plays to be - wordt gezien als een spellocatie met een horecagedeelte.

Spellocaties mogen geopend zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur (update 16-11-2021: voorlopig mogen van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant spellocaties weer tot 20.00 uur geopend zijn. Dit was 18.00 uur). Bij spellocaties met een horecagedeelte mag alleen het horecagedeelte tot 20.00 uur geopend blijven. Bij sportbeoefening, bowlen in verenigingsverband, geldt de eindtijd van 20.00 uur niet. Oftewel:

• Tot 20.00 uur mag er gebowld (en minigolf gespeeld) worden, want dat valt onder recreatie;
  • Tot 20.00 uur mag gebruik worden gemaakt van het horecagedeelte (eten en drinken bestellen/nuttigen);
  • Na 20.00 uur mag er gebowld worden in verenigingsverband. Het horecagedeelte is na 20.00 uur dicht, ook voor de vereniging.

Voor de BVT betekent dit dat de geplande huisleagues doorgaan. Oftewel we verwachten de spelende teams van de dinsdagavondleague op 16 november, jeugdleague op 17 november en de donderdagavondleague op 18 november.