Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

ramonBVT-lid Ramon Hilferink heeft zich als #1 geplaatst voor de finale van de PBA Showdown. Hij deed dit door een score van 600 pins (2 x 300) te gooien op de banen van Bowling 's Heerenberg, de bowling van zijn ouders.

In de finale neemt Ramon het op tegen vijf andere bowlers, die ieder in hun eigen bowlingcentrum de finale spelen. Deze finale, die op zondag 14 november a.s. om 16.00 uur (Nederlandse tijd) wordt gespeeld, zal live worden gestreamd vanuit de bowlingcentra waar de zes finalisten spelen. Ramon neemt het in de finale op tegen spelers uit Maleisië, USA, Roemenië en Noorwegen (2). De eerste prijs is maar liefst 20.000 dollar.

showdownNog tot en met zondag 10 oktober a.s. kunt u gratis deelnemen aan de PBA Global Showdown. Dit is een virtueel toernooi dat werkt via de Lanetalk-app op uw telefoon. Als we bij Dolfijn 50 unieke deelnemers bereiken verloten we onder de deelnemers een bowlingbal van Storm of Motiv. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Lanetalk.

Hoe werkt het?
Met de Lanetalk-app kunt u eenvoudig uw scores bijhouden als u league speelt of traint bij Dolfijn. Ook in andere bowlinghuizen die Lanetalk aanbieden kunt u de app gebruiken. De app installeert u op uw telefoon en u maakt een account aan. Zodra u bezig bent met de eerste game opent u de app en selecteert u de baan waar u speelt. Op die baan ziet u de spelernamen, u kiest uw eigen naam en de app houdt vanaf nu de scores bij. Na afloop kunt u precies zien welke spares u hebt gemaakt of gemist, welke splits er zijn blijven staan enz.

De PBA Global Showdown
In de Lanetalk-app worden ook regelmatig toernooien georganiseerd. Op dit moment is de PBA Global Showdown het grootste evenement tot nu toe. Duizenden deelnemers uit de hele wereld strijden om een goed gevulde prijzenpot. Iedereen speelt gewoon in hun eigen lokale bowlingcentrum.

eyc promo

In samenwerking met een aantal vrijwilligers van Bowling Vereniging Tilburg is er in aanloop van het EYC2021 een mobiele bowlingbaan geplaatst in het centrum van Tilburg.

Op het Pieter Vreedeplein kan iedereen kennismaken met bowlen als sport. De bowlingbaan is nog t/m woensdag 8 september 2021 (behalve zondag 5 september) te bewonderen op het Pieter Vreedeplein. Ga ook eens een kijkje nemen als u in de buurt bent!

odinshirtNieuwe teamshirts nodig? Of wilt u een gepersonaliseerd bowlingshirt? Bestel dan nu uw shirt via Dolfijn Proshop.

Voor u het weet start de competitie weer. Wellicht start u met een nieuw team, of zijn door de coronakilo's plotseling al uw bowlingshirts gekrompen. Of u wilt er gewoon goed uitzien op de bowlingbaan en bowlen in een comfortabel shirt.

Sinds kort is Dolfijn Proshop reseller van Odin Sportswear. Odin levert goede kwaliteit bowlingshirts met prima pasvorm in verschillende ontwerpen. U kunt kiezen uit een van de standaard ontwerpen, of een standaardontwerp aan te passen of zelfs een geheel eigen ontwerp (custom) is mogelijk. Natuurlijk kunt u het shirt voorzien van uw (team)naam en logo's. Ook is er keuze uit verschillende boordjes en lengtes van het shirt.

Leden van Bowling Vereniging Tilburg kunnen hun shirts met een leuke korting bestellen via Dolfijn Prohop. Kijk voor meer info op de website of informeer bij André van Gurp in de shop.

rtl7RTL7 zend op vrijdag 6 november laat op de avond een verslag uit van de Weber Cup 2020. De Weber Cup is een jaarlijkse bowling competitie tussen teams uit Amerika en Europa.

Voor Team Europe komen onder andere twee oud spelers van de Tilburg Dolphins in actie, namelijk Dominic Barrett en (de inmiddels in Amerika wonende) Stu Williams. De overige spelers van Team Europe hoeven ook geen onbekenden te zijn voor de leden van BV Tilburg. Dit zijn namelijk Thomas Larsen (DEN), Osku Palermaa (FIN) en Jesper Svensson (SWE), drie spelers die regelmatig hebben deelgenomen aan de Bronzen Schietspoel.

Team USA bestaat uit Chris Barnes, Anthony Simonsen, Kyle Troup, Bill O'Neill en EJ Tackett.

Bij de Weber Cup wordt gebruik gemaakt van het World Scoring Systeem, daarbij telt iedere strike voor 30 punten, een spare is het resultaat van de eerste bal + 10 punten en bij een open frame telt het aantal pins dat in twee beurten is omgegooid. Hierdoor moet de telling makkelijker te volgen zijn. Er worden dan geen extra beurten in de 10e frame gespeeld, 10 strikes is genoeg voor een 300.

De uitzending op RTL7 begint om 23.30 uur en duurt 70 minuten.