Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

rtl7RTL7 zend op vrijdag 6 november laat op de avond een verslag uit van de Weber Cup 2020. De Weber Cup is een jaarlijkse bowling competitie tussen teams uit Amerika en Europa.

Voor Team Europe komen onder andere twee oud spelers van de Tilburg Dolphins in actie, namelijk Dominic Barrett en (de inmiddels in Amerika wonende) Stu Williams. De overige spelers van Team Europe hoeven ook geen onbekenden te zijn voor de leden van BV Tilburg. Dit zijn namelijk Thomas Larsen (DEN), Osku Palermaa (FIN) en Jesper Svensson (SWE), drie spelers die regelmatig hebben deelgenomen aan de Bronzen Schietspoel.

Team USA bestaat uit Chris Barnes, Anthony Simonsen, Kyle Troup, Bill O'Neill en EJ Tackett.

Bij de Weber Cup wordt gebruik gemaakt van het World Scoring Systeem, daarbij telt iedere strike voor 30 punten, een spare is het resultaat van de eerste bal + 10 punten en bij een open frame telt het aantal pins dat in twee beurten is omgegooid. Hierdoor moet de telling makkelijker te volgen zijn. Er worden dan geen extra beurten in de 10e frame gespeeld, 10 strikes is genoeg voor een 300.

De uitzending op RTL7 begint om 23.30 uur en duurt 70 minuten.

ton zandboerOnze Erevoorzitter Ton Zandboer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ton was jarenlang voorzitter van onze vereniging en was tot 1992 organisator van het Bronzen Schietspoel Toernooi. Bij zijn afscheid als voorzitter werd hij benoemd tot Erevoorzitter. Sinds 1993 zit Ton in het bestuur van de Nederlandse Bowling Federatie en was hij betrokken bij de organisatie van een groot aantal evenementen. Dit jaar neemt Ton afscheid als bestuurlid van de NBF.

eyc2020De ETBF en de organisatie van de EYC2020 hebben bekend gemaakt dat de Europese Kampioenschappen Jeugd 2020 (EYC2020) die begin april in Tilburg zouden worden gehouden worden uitgesteld tot later dit jaar.

De reden voor het uitstel is de onzekere situatie in verband met de verspreiding van het Corona-virus. Voorlopig wordt er gekeken naar een periode in juli, maar dit moet nog worden afgestemd met de betrokken partijen. Het is wel de bedoeling dat het nog dit jaar wordt gehouden, en dat Dolfijn | the plays to be het bowlingcentrum blijft. Of de finales dan weer in de Koepelhal kunnen worden gehouden wordt nog bekeken.