Bowling Vereniging Tilburg organiseert in samenwerking met Dolfijn | the plays to be de Tilburgse Kampioenschappen 2023. Dit jaar hebben we een aanpassing gemaakt in de opzet waarbij we hopen dat de kampioenschappen voor meer leden aantrekkelijker zullen zijn.

In voorgaande jaren was er wel eens kritiek dat de Tilburgse Kampioenschappen alleen voor de 'topspelers' waren, en bij de dames werd het animo om deel te nemen aan het mooiste BVT-evenement van het jaar steeds minder. Dit jaar hebben we gekozen voor een andere klasse-indeling. De 'topspelers' mogen het onderling uitvechten in de Elite Klasse, en voor de overige dames en heren is er een kampioenschap met handicap.
Bij de doubles zijn er twee titels te verdelen, scratch en handicap.

Voor de finales op zondag wordt er alleen gekeken naar de scratch pinfall, een speler uit het handicapklassement kan zich dus net zo goed plaatsen voor de finale.

Er worden voorronden gespeeld op dinsdag 21 en donderdag 23 maart 2023. De finales zijn op zondag 26 maart 2023.

Inschrijving staat open voor alle junior- en seniorleden van de BVT.

Er wordt gespeeld om de volgende titels:

Singles

  • Elite Mixed (scratch gemengd)
  • HCP Heren
  • HCP Dames
  • 50-plus Mixed (handicap gemengd)

Doubles

  • Doubles Mixed Scratch
  • Doubles Mixed Handicap

All-events

  • All-events Kampioen Heren en Dames

De voorronden worden gespeeld over 6 games. De finales worden gespeeld op zondag 26 maart 2023.

Voorronde:
U speelt 6 games met twee personen per baan. Deze score telt zowel voor het Singles klassement als het Doubles klassement.

Oliepatroon:
Er wordt gespeeld op Neon.

Single Kampioenen:
De speler die in zijn of haar klasse de hoogste pinfall (scratch of scratch+hcp) heeft behaald over 6 games is Single Kampioen in deze klasse. Er wordt gespeeld in de volgende klassen:

Klasse Scratch of Handicap M/V of Mixed
Elite Mixed Scratch Mixed
HCP Heren 70% van 230 met een maximum van 60 Heren
HCP Dames 70% van 230 met een maximum van 60 Dames
50-plus Mixed 70% van 230 met een maximum van 60 Mixed


U dient bij inschrijving aan te geven in welke klasse u wilt deelnemen. Deze keuze kan daarna niet meer worden gewijzigd! Het spreekt voor zich dat een heer van 35 jaar oud niet kan inschrijven voor de klassen HCP Dames of 50-plus Mixed. Bij een verkeerde keuze wordt u automatisch ingedeeld in de klasse Elite Mixed.

Double Kampioenen
De games uit de voorronde tellen ook mee voor het Doubles Kampioenschap. Er zijn twee klassen; Scratch en Handicap. U hoeft hiervoor geen keuze te maken, ieder double speelt met handicap. Uit de standenlijst HCP worden eerst de top 3 op scratch pinfall geschoond, daarna wordt de eindstand bepaald.

All Events Finale
Voor de All Events Finale plaatsen zich de beste 24 heren en 6 dames op pinfall (scratch), ongeacht de klasse.

Sportprijzen: 
Voor zowel de heren als de dames:

Singles:
Nr. 1,2,3 – sportprijzen
Doubles:
Nr. 1,2,3 – sportprijzen

All Events:
Nr. 1 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 25,00 euro + deelname DDK
Nr. 2 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 17,50 euro
Nr. 3 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 10,00 euro

Alle deelnemers ontvangen na inschrijving een lot, waarbij zij kans maken op het winnen van een bowlingbal (2 in totaal, 1 per lot). Er wordt geloot na afloop van de round robin finale en de prijs wordt uitgereikt aan de persoon die aanwezig is met het winnende lotnummer.

Halve Finale Heren:
Voor de halve finale plaatsen zich 24 heren. In de halve finale worden 4 games gespeeld waarbij de score uit de voorronde wordt meegenomen. De beste 8 heren na de halve finale plaatsen zich voor de Finale.

Finale:
De finalisten (Top 6 dames na de voorronde  + Top 8 heren na de halve finale)  spelen een Round Robin Finale waarbij de pinfall uit de voorgaande ronden zal worden meegenomen. In de Round Robin Finale zijn er bonuspunten voor een gewonnen wedstrijd (+30), gelijke stand (+15). De speler en speelster die na 17 games (heren) of 11 games (dames) de hoogste score hebben behaald (voorronde + halve finale + finale) zijn Kampioen en Kampioene van Tilburg 2023.

Ex-Aequo:
Voorronden
Bij een gelijke stand is de hoogst gepositioneerde speler de speler met de hoogste laatste game. Mocht er daarna nog steeds een gelijke stand zijn dan telt de hoogste voorlaatste game enz

Halve finale
Indien er een gelijke stand is beslissend voor een plek in finale dan zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen. 

Finale
Bij een gelijke stand beslissend voor de Top 3 van de einduitslag, zal er een 9e en 10eframe worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen.

Speelschema:

Datum Aanvang Serie
Dinsdag 21 maart 2023 20.00 uur Serie 1 (maximaal 16 banen)
Donderdag 23 maart 2023 20.00 uur Serie 2 (maximaal 16 banen) VOL!
Zondag 26 maart 2023 10.00 uur Halve Finale Heren
Zondag 26 maart 2023 11.15 uur Finale (Round Robin)


Inschrijving

De deelnamekosten zijn € 25,00 per persoon.

Inschrijven

Serieindeling