Tilburg Dolphins is zondag 19 juni Nationale Trio League landskampioen geworden. Op de laatste speeldag in Nieuwegein onderstreepte het team uit Tilburg dat zij dit seizoen de beste zijn, met de titel in de NTL Eredivisie tot gevolg.

NTL Eredivisie: Tilburg Dolphins landskampioen
Voorafgaand aan de laatste speeldag keek titelverdediger Team Bowltech tegen een achterstand van 5 punten aan, achter Tilburg Dolphins. Met o.a. nog twee onderlinge wedstrijden op het programma, was voorafgaand aan de speeldag alles nog mogelijk.

Juist in die eerste game sloeg Tilburg Dolphins direct toe: Het team van captain Wesley Selier won de eerste game tegen Team Bowltech met 1 pin verschil. Omdat Team Bowltech ook de tweede game verloor en Tilburg Dolphins de tweede wedstrijd juist won, was er van veel spanning geen sprake meer. Uiteindelijk is Tilburg Dolphins, het team dat naast Selier bestaat uit Lisanne Breeschoten, Jord van Weeren, Sjaqiel Abdoelbassier, Youri Fens en Bart van Beers, met 132 punten kampioen geworden. Team Bowltech bleef steken op 116 punten. Tijdens de laatste speeldag wist 't Witte Hoes de derde plek te heroveren om zo het seizoen toch met een sportprijs af te sluiten. 't Witte Hoes behaalde 96 punten. Bowl Easy Heerlen bleef met lege handen achter, maar kan met trots terugkijken op de vierde plek in de NTL Eredivisie

Klik hier voor de NTL Eredivisie uitslagen en eindstand.

NTL 1e divisie B: Tilburg Dolphins 2 promoveert net niet
In de 1e divisie B heeft Tilburgs Dolphins 2 er alles aan gedaan om het gat van 6 pins met koploper Dollie’s Bowling goed te maken, ook de onderlinge wedstrijden werden gewonnen, maar in wedstrijd 5 liet het team één steekje vallen, waardoor Dollie's Bowling met 2 punten verschil het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie heeft behaald. Maik's Bowlinstore wist beslag te leggen op de 3e plaats.

Klik hier voor de NTL 1e divisie B uitslagen en eindstand.