Op zondag 1 september 2019 kunnen leden van Bowling Vereniging Tilburg deelnemen aan het openingstoernooi. Er is weer gekozen voor een bijzondere formule, namelijk een Best Ball Toernooi!

De opzet is als volgt; er wordt gespeeld met doubles, waarbij het beste frame van de twee spelers telt voor de Best Ball Speler. Bijvoorbeeld: Speler A gooit in de eerste frame een 7-spare, en speler B gooit een misser. Dan telt voor de eerste frame de 7-spare. In frame twee gooit speler A een 9-spare, en speler B gooit een strike. In frame twee telt dan de strike. Op deze wijze wordt de score van de Best Ball Speler samengesteld. Vervolgens komt er nog de handicap bij, deze wordt bepaald door het gemiddelde van de twee spelers.

Lees Meer: Openingstoernooi 2019